USA


USA – Flygsafari med kusthang, termik- och konvergensflygning i Södra Kalifornien

Kalifornien är USA´s mest varierade delstat med både fantastiska stränder och vackra bergsområden. Flygmässigt brukar S Kalifornien ha runt 320 flygdagar per år. Vi har valt att åka i oktober när temperaturen ligger på ca +25°, termiken i bergen är lugn och behaglig och kusthangen ofta bjuder på fin sjöbris. Vår bas blir strax N om San Diego och vi kommer att utforska flygställena vid kusten och bergen i regionen. Området bjuder på både hang-, termik- samt konvergensflygning. Vi kommer bla flyga på Torrey Pines, USA´s finaste och bästa kusthang. Torrey Pines räknas som friflygets vagga i USA och här lärde sig Charles Lindberg att flyga. Vi kommer även med hjälp av lokal guide få möjligheten att flyga i Palomar som är ett riktigt fint flygberg i ett territorium som styrs av the Pala Indian Tribe. Vi kommer även testa någon hike & fly på Little Black samt flyga i Soboba. Soboba är ett riktigt fint flygställe med flera olika starter och stor landning.  På eftermiddagar och kvällar brukar Sobabaridgen bjuda på riktigt fint termiskt hang med mjuk och snäll termik.

Vi kommer bo kustnära i Solana Beach, strax N om Torrey Pines, i ett stort och bekvämt hus med flera badrum, stort kök och privat utomhuspool. Boendet ligger ca 15 min fr Torrey Pines, 20 min fr Little Black, 1 timme fr Palomar och 1,5 tim fr Soboba. Där vi bor finns även utmärkta möjligheter till trailrunning, vågsurfing i världsklass och möjligheter till vingårdsbesök! Till Los Angeles är det är 1,5 tim och till San Diego endast 30 min.

Max 6 piloter och lämplig nivå är P1, (Internationell nivå Para Pro 4). Det är viktigt att du beställer din Internationella IPPI-licens som visar att du har minst Para Pro 4 från SSFF (Svenska Skärmflygförbundet) och har med på resan. Länk till IPPI-licensen.

Vi rekommenderar starkt att du kompletterar din försäkring för resan med ERV´s extremsportförsäkring som täcker allt: ansvarsförsäkring, sjukvård, hemresa mm. Länk till försäkringen.

Nästa flygsafari i Kalifornien blir hösten 2024

Max 6 piloter och lämplig nivå är P1. Du behöver vara vaccinerad mot Covid-19.

Pris: 22 500 kr I priset ingår transfer från LAX, boende, linnen, slutstäd, minibuss, svensk instruktör, flygcoaching samt tillgång till amerikansk guide.

Det som tillkommer:

  • den faktiska bränsle- och vägtullskostnaden (fördelas över hela resegruppen 6p)
  • ett tillfälligt medlemskap i USHPA (US hanggliding and paragliding association) och SDHPGA (San Diego hanggliding & paragliding association)
  • siteavgifter Torrey Pines och Soboba, ca 10 dollar/dag
  • mat & dryck

Tips på flygresa: Norwegian flyger billigt från både Kastrup, Arlanda & Gardermoen till Los Angeles. Kontakta oss gärna för mer information! Flera avgångar fr Kastrup och Arlanda mellanlandar på Gardemoen, vilket gör att hela gruppen kan ta samma flyg ut!

För bokning, frågor och info:

Mail: stefan@skiandsky.se

Phone: +46 (0)72 742 05 56