OM


aboutIt`s all about the good days!

1989 förde intresset för skidåkning mig till Sälen för att arbeta som skidlärare. Och redan då var siktet inställt på att ta Svensk Skidlärarexamen, vilket jag tog 1992. Under ett skidlärarjobb på Nya Zeeland 1993 föddes mitt intresse för skärmflygning. Jag har nu över 2000 flygtimmar och är idag den ende i Sverige som både är examinerad skidlärare & skärmflygsinstruktör!

Jag gillar all typ av flygning; hang, termik, konvergens, hike & fly, minigliders och speedriding! Men visst, jag har en förkärlek till att flyga småskärmar. Vintertid blir det gärna speedriding på skidor. Tidig höst bjuder Sälen på många fina Hike & Fly turer, vilket också tillhör favoriterna. Under vintern skärmflyger jag så ofta vädret tillåter och det brukar i snitt bli två flygpass i veckan. Att flyga i Sälen är både enkelt och roligt och funkar året om!

Efter att jag under många år hade arbetat med skidskola och i olika ledar- och chefspositioner inom svensk vinterturism, bl a som Destinationschef för Tandådalen/Hundfjället, då jag även satt i SkiStars koncernledning, varit HR-ansvarig för SkiStar Sälen och Utbildningsansvarig i SLAO-s styrelse (där jag under mer än 20 år arbetade med olika skidlärarutbildningar), var det dags att ta ännu ett kliv. Ett kliv där skidåkningen och skärmflygningen återigen skulle få mer utrymme. Det var dags att dra ner på skrivbordsarbetet och plocka russinen ur kakan.

För några år sedan köpte jag in mig i Lammet & Grisens restauranger, som är två av Sveriges mest kända krogar. Den ena i Sälen och den andra på Öland. Tillsammans med gänget på Lammet & Grisen växte mitt intresse för mat & vin och och jag är nu även grundutbildad sommelier. Att kombinera krogdrift med skärmflyg och skiduppdrag är en helt perfekt arbetsmix.

Hoppas att vi ses!

stefan atterlid – SKIandSKY